Konu
:
Kabak Turşusu 1
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Turşusu 1
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Turşusu 1
Kabak Turşusu 1
kabak turşusu nasıl yapılır - kabak turşusunun tarifi
5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg, sakızkabağı
(dışı kazınmış)
-1 bağ taze nane (doğranmış)
-1 bağ maydanoz (doğranmış)
-250 gr
siyah üzüm
-1 çay kş
tane kişniş
-500 ml
sirke (2 su bardağı)
Yapılışı:
1
Kabakları ikiye bölün
Çekirdek yataklarını temizleyip, parmak biçiminde doğrayın
Tencerede tuzlu su kaynatıp, kabakları içine atın
Bir taşım kaynatarak süzdürüp sudan alın
Bir süzgece çıkarın
Üzerine bastırarak bütün suyunun akmasını sağlayın
2
Kavanozu bir kat nane, bir kat maydanoz, bir kat kabak, bir kat üzüm ve kişniş döşeyerek, doldurun
3
Üzerini sirke ile tamamlayın
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatın
4
Turşuyu 20 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul