Yalnız Mesajı Göster

Tulum Peynirli Piliç Lazanya

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tulum Peynirli Piliç Lazanya



Tulum Peynirli Piliç Lazanya
Tulum Peynirli Piliç Lazanya Tarifi - Tulum Peynirli Piliç Lazanya Yapılışı - Tulum Peynirli Piliç Lazanya Nasıl Yapılır - Tulum Peynirli Piliç Lazanya Malzemeleri



MALZEMELER
8 adet lazanya hamuru
200 gr piliç göğüs eti
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
200 gr tulum peyniri
1 tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
DOMATES SOSU İÇİN
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
2 çorba kaşığı taze kekik
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı taze veya eski kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
SERVİS
Yanında taze fesleğen veya kekik dallan ile servis yapın

Önce ince doğradığınız I soğanları tereyağında soteleyin Diğer tarafta piliçleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın Sotelenmiş soğana, piliçleri ilave edereK renk alıncaya kadar kavurup ocaktan alın
Hazırlanan malzemeyi tulum peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile karıştırın
Lazanya hamurlarını bol suda 7 dakika haşlayın Yemeğin iç malzemesini lazanya hamurlarına rulo yaparak sarın Domates sosu hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyun ve kuşbaşı doğrayın Tereyağını eriterek domatesleri ilave edin
Taze kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin
Isıya dayanaklı bir fırın kabına önce sostan bir miktar dökün, üzerine hazırladığınız rulo lazanyaları sıralayın
Üzerine kalan sostan dökerek, daha önce rendelediğiniz kaşar peynirini serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla