Konu
:
Acılı Mantı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Mantı Makarna
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Mantı Makarna
Acılı Mantı Makarna
Acılı Mantı Makarna Tarifi - Acılı Mantı Makarna Nasıl Yapılır - Acılı Mantı Makarna Malzemeleri
Acılı Mantı Makarna
400 gr
mantı makarna
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı yeşil zeytin
1 baş soğan
3-4 diş sarmısak
50 gr
kıyma
Yeterince tuz, biber ve zeytinyağı
YAPILIŞI:
Yeteri kadar tuzlu suda makarnanızı haşlayınız
Makarnanın biraz diri kalması için 8-10 dakika kadar haşlamanız yeter
Bu ara kırmızı dolmalık biberi yıkayıp tohumlarını çıkarınız
Keskin bir bıçakla incecik uzunlamasına kıyınız
Bir kenarda bekletiniz
Sarımsakları ayıklayıp pirinç büyüklüğünde keskin bir bıçakla ufalayınız
Soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayınız
1 çorba kaşığı kırmızı biber salçasını sulandırınız
Hepsini bir çorba kaşığı zeytinyağında çevirerek öldürünüz
İçine kıymanızı katıp suyunu çekene kadar pişiriniz
Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp onları da ince ince kıyınız
Makarnanız haşlanınca bir kevgire boşaltarak suyunu süzünüz
Sıcak makarnaları soğuk sudan geçirmeden çukur ve sıcak bir kaba dökünüz
Hemen hazırladığınız soğanlı salçayı makarnanın üzerine döküp tahta kaşıkla iyice karıştırınız
İnce kıydığınız kırmızı dolmalık biberleri ve yeşil zeytinleri ilave edip, arzunuza göre kırmızı biber, zeytinyağı döküp sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul