Konu
:
Etli Özbek Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Özbek Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Özbek Pilavı
Etli Özbek Pilavı
özbek pilavı - etli pilav - pilav tarifi
Malzemeler
500 gr
kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 ufak şişe soda
2 diş sarmısak
3 tane ince doğranmış taze soğan
½ demet dereotu
½ demet maydonoz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet havuç
1 orta boy kereviz
300 gr
taze ıspanak doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı pirinç
Tarifi
Eti, zeytinyağı ve soğanla birlikte 5-6 dk
havrulur
1 şişe sodayı içine ilave edildikten sonra 15dk
pişirilir
Etin yumuşaması beklenir
Daha sonra kereviz ve havuç ilave edilir
Sırasıyla kuş üzümü, dolma fıstığı, dereotu ve maydonoz ve ıspanak eklenir
15dk pirinçlerin pişmesi beklenir
Bu sırada et ve sebzeler suyunu çekmişse pirinci piştikten sonra ½ bardak kaynar su ilave edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul