Yalnız Mesajı Göster

Etli Özbek Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Özbek Pilavı



Etli Özbek Pilavı
özbek pilavı - etli pilav - pilav tarifi





Malzemeler

500 gr kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 ufak şişe soda
2 diş sarmısak
3 tane ince doğranmış taze soğan
½ demet dereotu
½ demet maydonoz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet havuç
1 orta boy kereviz
300 gr taze ıspanak doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 su bardağı pirinç


Tarifi

Eti, zeytinyağı ve soğanla birlikte 5-6 dk havrulur 1 şişe sodayı içine ilave edildikten sonra 15dk pişirilir

Etin yumuşaması beklenir Daha sonra kereviz ve havuç ilave edilir Sırasıyla kuş üzümü, dolma fıstığı, dereotu ve maydonoz ve ıspanak eklenir

15dk pirinçlerin pişmesi beklenir Bu sırada et ve sebzeler suyunu çekmişse pirinci piştikten sonra ½ bardak kaynar su ilave edilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla