Konu
:
Bezelyeli Havuçlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Havuçlu Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Havuçlu Pilav
Bezelyeli Havuçlu Pilav
Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi - Bezelyeli Havuçlu Pilav Yapılışı - Bezelyeli Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır - Bezelyeli Havuçlu Pilav Malzemeleri
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Pilavlık Pirinç
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı bezelye
1/2 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
1 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
15 gram Teremyağ
tuz
karabiber
Misket havuç ile bezelyeleri küçük bir tencereye alın
3 bardak su ve havanda ezilmiş taze zencefili ekleyip 10 dakika kadar haşlayın
Suyundan 1,5 bardağını pilavda kullanmak üzere ayırın
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün
Sıvıyağı tencerede ısıtıp pirinci 5 dakika kadar kavurun
Suyunu ve sebzeleri ekleyin
Bir taşım kaynatıp ateşi kısın
Pirinç suyunu çekince ocaktan alın
Teremyağ'ı, tuz ve karabiberi ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul