Konu
:
Arabaşı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Arabaşı Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arabaşı Çorbası
Arabaşı Çorbası
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı - Çorba Nasıl Yapılır - Arabaşı Çorbası Malzemeleri
Malzemeler
* 1 adet Tavuk (kas veya ördek )
* 1 çorba kaşığı Kimyon
* 1 çorba kaşığı Domates Salçası
* 2 çay kaşığı Margarin
* 2 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 adet Limon
* 2 çorba kaşığı Un
* Tuz
* Karabiber
* Hamur İçin :
* 3 su bardaığı Un
* 6 su bardağı Su
* Tuz
* Maydanoz
*
* 10 Kisilik
Hazırlanışı
Hamur için: Unu suyla ezerek orta ateşte muhalebi-gibi hazırlayın
Tuzunu ilave edin Sürekli karıştırarak topaklaşmasını önleyin
İyice katılaştığında mikserle çırpıp, pürüzsüz kıvam almasını- sağlayın
Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye dökün
Soğumaya bırakın
Tavuuğu temizleyip, yıkayın
Su ilave ederek pişirin
Haşlandıktan sonra tavığu kemiklerinden ve derisinden arak, ince ince doğrayın
Tencereden yeterince tavuk suyu alın
İçine kimyon , salça, tuz, karabiber, limon u ve acı biberi ilave edin
2 çorba ığı unu da biraz suyla ezip, tavuk suyunun içine azar azar ekleyin
Devamli karıştırın
Çorba kıvamını alınca ocaktan alın
Küçük bir tavayamargarini ve tereyağmı alın
Üzerine kirmızı biber ilave edin
Kızdırın
Çorbayı servis tabağma alın
İçine hazırladığınız hamurları kare kare kesip, atın
Üzerine kızdırdığınız yağı gezdirin
Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul