Konu
:
Hatay Usulü Sebze Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Usulü Sebze Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Usulü Sebze Çorbası
Hatay Usulü Sebze Çorbası
Hatay Usulü Sebze Çorbası Tarifi - Hatay Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - Hatay Usulü Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik)
1 su bardağı kıyılmış lahana
1 yaprak pazı
½ su bardağı karnabahar
2 çorba kaşığı suda bekletilmiş pirinç
1 litre kemik suyu
2 çorba kaşığı sade yağ
½ su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet pırasa
YAPILIŞI
Tencereye bir kaşık sade yağ koyulup ısıtılır
Üzerine lahana eklenerek öldürülür
Daha sonra karnabahar, halka doğranmış pırasa ve ince şeritler halinde doğranmış pazı eklenerek bir iki kez çevirilir
Üzerine kemik suyu eklenir
Kaynamaya başlayan suya önce pirinç, daha sonra mercimek eklenerek tümünün pişmesi tamamlandıktan sonra ateşten alınır
Bir tavaya geri kalan yağ ve toz biber eklenerek kızdırılır
Çorbanın yüzüne gezdirilerek sıcak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul