Yalnız Mesajı Göster

Lokma - Lokma Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokma - Lokma Tarifi



Lokma - Lokma Tarifi

Malzemeler : (4 kişi için)

4 su bardağı un
1 adet yumurta
1-1,5 su bardağı ılık su
Yeteri kadar maya
1 Çay kaşığı tuz
Kızartmak için :
Ayçiçek yağı
Şurup için :
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu

Hazırlanışı :

Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın
Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır (Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir Sonra kullanılır) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır

Alıntı Yaparak Cevapla