Konu
:
Lokma - Lokma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lokma - Lokma Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokma - Lokma Tarifi
Lokma - Lokma Tarifi
Malzemeler : (4 kişi için)
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1-1,5 su bardağı ılık su
Yeteri kadar maya
1 Çay kaşığı tuz
Kızartmak için :
Ayçiçek yağı
Şurup için :
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu
Hazırlanışı :
Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın
Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın
Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın
Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin
Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır
(Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir
Sonra kullanılır
) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul