06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Şalgam
Zeytinyağlı Şalgam
Zeytinyağlı Şalgam Tarifi - Zeytinyağlı Şalgam Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Şalgam Malzemeleri
Zeytinyağlı Şalgam tarifi
için Malzemeler :
Şalgam 2-4 adet 1 kg
Havuç 2 orta boy 200 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Patates 2 orta boy 250 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram
Maydanoz 3-4 dal 10 gram
Limon 1/2 orta boy 50 gram
Zeytinyağlı Şalgam
yemeğinin hazırlanışı:
Sebzeleri yıka Şalgamı soy, ortasını havucun sığabileceği büyüklükte oy, havucu kazı, bu oyuğa sok, içindeki havuç dahil şalgamı 1 santimetre kalınlıkta daire şeklinde kes, yayvan bir tencereye yerleştir Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra Patatesi soy, 1 santimetre kalınlıkta boyuna dilimle, şalgamların aralarına yerleştir tuz, şeker, yağ ve suyu koy, sebzeler yumuşayıncaya değin 40-45 dakika kadar pişir Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yapraklarını serpiştir, limonla servis yap
|
|
|