Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Yaprak Dolması



Zeytinyağlı Yaprak Dolması
Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Yaprak Dolması Malzemeleri





Zeytinyağlı Yaprak Dolması tarifi
için Malzemeler :
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 orta boy havuç
½ su bardaği pirinç
1 su bardaği zeytinyağı
2 su bardağı su
100 g yaprak
1 limon
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
4-5 dal nane
Yenibahar,Karabiber,Seker,Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Dolması
yemeğinin hazırlanışı:
Yaprakları sıcak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sıkıp süzün, tek tek ayırıp, saplarını koparın

Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kızdırın, üzerine çam fıstığını ekleyin, birkaç dakika kavurun Soğanları ince kıyıp, çam fıstıklarının üzerine ekleyin Soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kuş üzümünü ilave edin

Karabiber, şeker, tuz ve yenibaharı ekledikten sonra iyice karıştırın 5 dakika kadar kaynatın Tencerenin altını kapadıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karıştırın

İç alındıktan sonra, yapraklara sarın Havucu ve limonu dilimleyin Tencerenin dibine artan yaprakları yerleştirin, üzerine yağlı kağıt koyun ve havuçları, üstüne dolmaları, üste limonları dizin

En üste bir kapak kapatın, 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdirip 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla