Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Enginar Dolma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Enginar Dolma






Zeytinyağlı Enginar Dolma

Zeytinyağlı Enginar Dolma Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolma Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Dolma Malzemeleri




MALZEMELER

6 adet enginar
200 gr pirinç
2 adet limon
1 bardak zeytinyağı
1 kaşık un
4 adet soğan
Tuz, dereotu
Enginarların saplarını kesin, dış kabuklarını soyun, içini dolmalık olacak şekilde kazıyın Bol limonla ovup, limonlu, unlu ve tuzlu suya atıp bekletin Pirinç, zeytinyağı, un, soğan, tuz ve dereotundan dolma içi hazırlayın ve bu karışımdan enginarların içlerine doldurun Yayvan bir tencereye dizip üzerini aşacak şekilde su ve limon suyu ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin






Alıntı Yaparak Cevapla