Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması



Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Malzemeleri






MALZEMELER

1/2 kg yerelması
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 limonun suyu
Tuz

Bir kasede limonlu suyu hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın,bu yerelmalarının kararmasını önleyecektir Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında bir süre kavurun Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra iri iri doğrayın Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın Soğuk olatak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla