Konu
:
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Malzemeleri
MALZEMELER
1/2 kg
yerelması
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 limonun suyu
Tuz
Bir kasede limonlu suyu hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın,bu yerelmalarının kararmasını önleyecektir
Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında bir süre kavurun
Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra iri iri doğrayın
Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin
Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın
Soğuk olatak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul