Yalnız Mesajı Göster

Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk



Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk
Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu TavukTarifi - Fırın Poşetinde Tavuk Nasıl Yapılır -Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk Malzemeleri





Malzemeler

* 1 Adet Tavuk (Bütün)
* 2 Adet Kuru Soğan
* 3 Adet Sarımsak
* 4 Dal Kekik
* 1 Adet Limon
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
*
* Süre: 40-50 dk
* 4-6 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkarın Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın Fırını 220 dereceye getirin Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın Soğan halkalarını poşete yerleştirin Limonu dörde bölün Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin Et iyice kızarana kadar pişirin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla