Konu
:
Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk
Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk
Fırın Poşetinde Zeytinyağlı Limonlu Otlu TavukTarifi - Fırın Poşetinde Tavuk Nasıl Yapılır -Zeytinyağlı Limonlu Otlu Tavuk Malzemeleri
Malzemeler
* 1 Adet Tavuk (Bütün)
* 2 Adet Kuru Soğan
* 3 Adet Sarımsak
* 4 Dal Kekik
* 1 Adet Limon
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
*
* Süre: 40-50 dk
* 4-6 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkarın
Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Fırını 220 dereceye getirin
Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin
Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın
Soğan halkalarını poşete yerleştirin
Limonu dörde bölün
Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin
Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun
Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin
Et iyice kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul