Konu
:
Zeytinyağlı Enginar Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Enginar Pilaki
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Enginar Pilaki
Zeytinyağlı Enginar Pilaki
Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Malzemeleri
Malzemeler
* 1 fincan Zeytinyağı
* 2 adet Soğan
* 2 adet Havuç
* 4 diş Sarımsak
* 1/2 kg Yer Elması
* 1 çorba kaşığı Limon Suyu
* 1 tatlı kaşığı Şeker
* Yeteri kadar Tuz
* 1 çay bardağı Su
* 1 tutam Kimyon
* 2 adet ekşi Elma
* 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç
* Üzerine :
* İnce kıyılmış Dereotu
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Tencereye 1 fincan zeytinyağı alın
İçine küp doğranmış soğanları, halka kesilmiş havuç ve ikiye bölünmüş sarmısakları ilave edip, 5-6 dakika soteleyin
Ardından küp doğranmış yer elmaları, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, kimyon serpin
Yer elmalarını pişirin
Yumuşamaya başlayınca ekşi elmaların her birinin kabuğunu soyup, sekize bölün
Tencereye ilave edin
Üzerlerine haşlanmış pirinç serpin
Yaklaşık 10 dakika, ekşi elmalar ezilmeden pişirin
Yemeği, tencerenin kapağını açmadan soğutun
Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul