Konu
:
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan
Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Tarifi - Zeytinyağlı Taze Otlu Patlıcan Yapılışı - Otlu Patlıcan Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları
MALZEMESİ 4 kişilik
4 adet uzun patlıcan
300 gram domates
zeytinyağı
1 diş sarmısak
10 adet frenk fesleğen yaprağı
tuz
YAPILIŞI:
1) Patlıcanları yıkayın, soyun ve boylamasına dörde bölün
Sonra da kabuğunu soymadan kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın
Tuzlayın ve acı sularını akıtmaları için bir saat kadar süzgece koyun
2) Patlıcanlar iyice süzüldükten sonra, kurulayın ve bolca kızgın zeytinyağında, altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın
Tavadan çıkardığınız patlıcanların fazla yağını kağıt havluya emdirebilirsiniz
3) Domatesleri kaynar suda biraz beklettikten sonra soyun ve iri parçalar halinde doğrayın
4) 2 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kızartın
Domatesleri ekledikten sonra harlı ateşte 10-15 dakika kadar pişirin
Tuzlayın, yıkayıp doğradığınız frenk fesleğenini ekleyin
5) Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp dikkatle karıştırın
Servisten önce, yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul