Yalnız Mesajı Göster

Malatya Usulü Alt Üst Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Alt Üst Böreği



Malatya Usulü Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri



20-30 yufka açılır Üç yumurta kırılır Bir bardak yoğurt, biraz sıvı yağla hamur yoğrulur Yoğrulma çok katı olmayacak şekilde ve kulak memesi yumuşaklığında olur Hamur bişi büyüklüğünde (orta boy bir tabak büyüklüğü) açılır Yağ eritilir Açılan hamurlara sürülür Üstüne bir hamur daha konur Yine yağ sürülür Bir hamur daha konulur Böylece araları yağlanmış 10 kat hamur hazırlanır Ayrı bir yerde peynirli maydanozlu veya kıymalı içi hazırlanır Hamur dondurulur Donduktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır Tepsi yağlanır Tepsi büyüklüğündeki hamur konulur Arasına peynirli maydanozlu içi konulur İçin üzerine diğer hamur açılarak konulur Üzeri yağlanır Kesilip fırında pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla