Konu
:
Malatya Usulü Alt Üst Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Usulü Alt Üst Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Usulü Alt Üst Böreği
Malatya Usulü Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri
20-30 yufka açılır
Üç yumurta kırılır
Bir bardak yoğurt, biraz sıvı yağla hamur yoğrulur
Yoğrulma çok katı olmayacak şekilde ve kulak memesi yumuşaklığında olur
Hamur bişi büyüklüğünde (orta boy bir tabak büyüklüğü) açılır
Yağ eritilir
Açılan hamurlara sürülür
Üstüne bir hamur daha konur
Yine yağ sürülür
Bir hamur daha konulur
Böylece araları yağlanmış 10 kat hamur hazırlanır
Ayrı bir yerde peynirli maydanozlu veya kıymalı içi hazırlanır
Hamur dondurulur
Donduktan sonra tepsi büyüklüğünde açılır
Tepsi yağlanır
Tepsi büyüklüğündeki hamur konulur
Arasına peynirli maydanozlu içi konulur
İçin üzerine diğer hamur açılarak konulur
Üzeri yağlanır
Kesilip fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul