Konu
:
Sivas Usulü Alt Üst Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sivas Usulü Alt Üst Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sivas Usulü Alt Üst Böreği
Sivas Usulü Alt Üst Böreği
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri
Bir adı da Köylü Böreği’dir
Ters çevrilerek, diğer yüzünün de kızartılarak hazırlandığından bu adı almıştır
Su ile yapılır
İsteyen birazda süt katabilir
Tuza da atılıp yumuşakça yoğrulan hamurdan dört yumak alınır
Her yumak ince açılıp üzeri yağlanır
Sac katmeri yapar gibi, bohça şeklinde veya yufkayı kendi üstüne dökerek döndürülür
Fırın katmeri yapar gibi, yağlı bir yumak oluşturulur
Yumakların hepsi bu şeklide yağlandıktan sonra, ikişer ikişer üst üste konulur ve ayrı ayrı açılıp tepsiye yayılır
Arasına ufalanmış peynir ve maydanozda koyulup pişirilir
Günümüzde fırınlarda pişirildiği için alt üst etmeye gerek yoktur
Eskiden kızartılış şekliyle adlanan bu börek, köylerde de yapılır
Hatta Yıldızeli’nin Kargın Köyü, bu böreği ile ün kazanmıştır
Böreğin arasına çökelek koyulduğu da olur
Haşlanmış patates veya kıyma ile yapanlarda vardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul