Konu
:
Alt Üst Böreği 2
Yalnız Mesajı Göster
Alt Üst Böreği 2
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alt Üst Böreği 2
Alt Üst Böreği 2
Alt Üst Böreği Tarifi - Alt Üst Böreği Yapılışı - Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Alt Üst Böreği Malzemeleri
500 gr
yufka
1 büyük çay bardağı süt
5 kaşık margarin
2 yumurta
İstediğiniz börek içi malzemesi (Peynirli veya kıymalı)
Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yayınız
Diğer yufkaları tam tepasi büyüklüğünde kesiniz
Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız
Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile ıslatacak kadar ılık su sürünüz
Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz
Yarı yufka bitince, yufkanın uzerini tamamen kapatacak şekilde börek içi koyunuz
Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkaları bitinceye kadar üst üste koyunuz
Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz
Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız
Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız
Not: Bu böreği su böreğindeki gibi bir kat iç, bir kat harç olarak da yapabilirsiniz
İçi tam ortada koyduğunuz gibi bu şekilde de ayrı lezzette bir börek yapmış olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul