Konu
:
Özbek Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Özbek Mantısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özbek Mantısı
Özbek Mantısı
Özbek Mantısı tarifi - Özbek Mantısı malzemeleri - Özbek Mantısı
Malzeme:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı Tuz
1 kahve fincanı su
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
İç Malzeme için :
250 gram kıyma
2 adet havuç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı Bizim Margarin
Tuz
Karabiber
Hamur için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bez ile örtüp dinlenmeye bırakın
Bu arada harcı için soğan ve havucu temizleyip incecik kıyın
Kıyma, margarin, tuz ve karabiberle karıştırın
Dinlenen hamuru üç eşit bezeye ayırın
Bezeleri unlanmış düz bir zeminde oklava ile açın
Hamurları iri kareler halinde kesin
İçlerine harçtan büyükçe bir parça koyup bohça şeklinde kapatın
Bütün malzemeler bittikten sonra mantıları 30 dakika buharda pişirin
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul