Konu
:
Krep (Tuzlu)
Yalnız Mesajı Göster
Krep (Tuzlu)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep (Tuzlu)
0
5 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
150 ml ayçiçek yağı
125 gr un
1 su bardağı süt
Unu ve tuzu birlikte eleyerek ortasını havuz biçiminde açın
Ortasına yumurtayı kırın
(Ya da bu işlemleri bir kase içinde yapın)
Yavaşça sütü azar azar ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar telle iyice karıştırarak çırpın
Krep tavasını iyice kızdırın
Tava kızınca bir fırça ile ayçiçek yağı sürün
İyice kızgın tavaya altını kaplayacak kadar hamur döküp, bir kez alt üst ederek, iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Diğer krepleri de aynı şekilde pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul