Yalnız Mesajı Göster

Kapari Sos Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapari Sos Tarifi



2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
350 gr (2 su bardağı) hazır yada evde yapılmış sıcak tavuk suyu
2 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1+1/2 çorba kaşığı kapari
1+1/2 çorba kaşığı krema

Bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ eriyince tahta kaşıkla unu ekleyip, 1 dakika karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu yavaş yavaş katınız Sirke, hardal, tuz, biber ve kapariyi ekleyiniz
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak sosu kaynatınız Sos kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp, 5 dakika daha pişiriniz
Sosu ateşten alıp kremayı kattıktan sonra, ısıtılmış bir sosluğa dökerek servis ediniz

Not: Çabuk ve kolay hazırlanan bu kremamsı sos, genellikle kuzu haşlamalarda kullanılırsa da, haşlama tavukla birlikte de sunulabilir Dilerseniz sığır etiyle de kullanabilirsiniz ama, o zaman, et suyu kullanıp, tariften kremayı çıkarmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla