Konu
:
Avokadolu Bavarua Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Avokadolu Bavarua Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avokadolu Bavarua Tarifi
6 Kg avokado
2 Kg limon
2 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
4 adet jelatin yaprağı
7 gr yumurta sarısı
Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan soyup çekirdeklerini çıkartın ve zar gibi kesin
Sonra bunların üzerine kaya tuzu serpiştirip bir süzgeçte sularını salmasını bekleyin
Bir “krem anglez” yapın: Yumurta sarılarını tuzlayıp biberleyin ve bir taraftan çırparken, bir taraftan kaynatılmış ve ılıtılmış sütün içine azar azar akıtın
Bu karışımı çok kısık ateşte 8-10 dakika karıştırarak pişirin ve krema koyulaşsın
Daha önce soğuk suda bekletilmiş jelatin yapraklarını sıkın ve harcınıza koyarak eritin
Üç avokadoyu soyun, çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük kesin ve üzerlerine limon sıkın
Bunları da krem anglez’inize ilave edin
Diğer 3 avokadoyu da soyup da parça parça bölün, üzerlerine limon sıkıp bir tarafta bekletin
Hazırladığınız harcın yarısını bir kek kalıbına boşaltın
Bu kabı 10 dakika buzdolabında bekletin ve üzerine bir tarafta beklettiğiniz avokado parçalarını yayın
Harcınızın geri kalanını da kaba dökün
Ve bu kabı 6 saat buzdolabında bekletin
Servis sırasında ters yüz edin, soğuk olarak yanında domates öz’ü ile ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul