Konu
:
Entegral Kuskus Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Entegral Kuskus Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Entegral Kuskus Tarifi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet dolmalık biber
250 gr konserve Nohut
500 gr soğan
1000 gr irmik
200 gr kuru üzüm
2 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Kg kuzu eti
1 yemek kaşığı kimyon
1
2 Kg tavuk
4 adet şalgam
1 yemek kaşığı biber salçası
İrmiği soğuk suda süzgeçte yıkayın sonra üzerine biraz tuz serpip ara sıra karıştırarak 30 dakika pişmesini bekleyin
İrmiği geniş bir tepsiye koyarsanız topraklanmasını önlersiniz
Büyük bir tencereye su katın
Sudan buharlar çıkınca üzerine bir elek eleğin içine de irmiği koyun ve 15 dakika buharda pişirin
Sonra irmikleri alıp tepsiye koyun üstlerine 1 bardak soğuk su gezdirin ve 15 dakika şişmeye bırakın
İrmikler soğuyunca aynı işlemi yine yapın ve 15 dakika buharda pişirin
Sonra irmikler sıcakken üzerine biraz zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın
Tenceredeki suyu boşaltın bir tavanın içine zeytinyağı koyun ve önce kuzu etlerini kızartın sonra bu etleri bir kenara koyup tavuk etlerini kızartın
Tavukları da bir kenara koyun
Aynı tavada kıyılmış soğanları dörde bölünmüş domatesleri çevirin
Ardından kuzu etlerini içine koyun
Kimyonu, tarçını, tuzu ve acı biber salçasını da ekleyin
Tavadaki malzemeyi boşaltmış olduğunuz tencereye dökün
Bunlara 1
5 litre kaynar su katın ve 30 dakika kısık ateşte pişirin
Sonra tavukları ekleyin
15 dakika sonra parça parça kıyılmış dolmalık biberleri ve kabakları katın
40 dakika daha pişirin
Kuru üzümleri ılık suda birkaç saat pişirdikten sonra süzün
Pişirme süresinin son 15 dakikasında süzülmüş nohut konservesini de katın
Servis sırasında sebzeleri ve etleri büyük bir tabakta içine kuru üzüm katılmış irmikleri de bir başka büyük tabakta sofraya getirin
Not: Eğer irmikleri etli sebzelerin buharında pişirirseniz bulgurunuza güzel bir koku da sinecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul