Konu: Kokoreç
Yalnız Mesajı Göster

Kokoreç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kokoreç



MALZEMELER
1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ


HAZIRLANIŞI
Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız
Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz
Izgaranızı yakıp ısıtınız Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla