Konu: Böbrek Tava
Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Tava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Tava



MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


HAZIRLANIŞI
Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz Tavadaki rafine yağı dökünüz
Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla