Konu
:
Böbrek Tava
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Tava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Tava
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
HAZIRLANIŞI
Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz
Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir
Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız
Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız
Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz
Tavadaki rafine yağı dökünüz
Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz
Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız
1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul