Konu
:
Mideyi seven besinler
Yalnız Mesajı Göster
Mideyi seven besinler
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mideyi seven besinler
Karnabahar
Haşlanmış karnabahar
mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir
İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor
Lahana
Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin
İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın
Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için
Lahana
ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor
Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın
1 kerevizi soyup doğrayın
1 havucu temizleyip dilimleyin
Lahana
kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için
Patates
Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır
Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın
Su
havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için
Elma sirkesi
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın
Maden suyu
Mide asidinin büyükbir bölümünü etkisiz hale getiriyor
Ispanak
Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin
Taze yapraklarını salata olarak yiyin
Zeytinyağı
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor
Baklagil
Fasulye
bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi
midenin koruma faktörünü artırıyor
Muz
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor
Ara öğünlerde birer muz yemek
midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir
Muz
mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor
Kızarmış ekmek
Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor
Meyankökü
Güçlü bir mide koruyucusu
Yapılan son
araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul