Konu: Hamsi Tava-1
Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Tava-1

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tava-1





Hamsi Tava-1
(4 Kişilik)
Malzeme:

800 gr-1 kg iri hamsi
Un
Tuz
Kızartma yağı

Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin Baş parmağınızınla karnını kuyruğa kadar yarıp kılçıklarını çıkarın Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın
Hamsi filetoları kapatın ve tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin Tavada yağı iyice kızdırın
Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyrukları tavanın içine, koparılmış baş kısımları tavanın dışına gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin Bir tarafı kızarmış balıkları, önce tavanın yağını süzüp tavanın kapağı marifetiyle ters çevirin Yağı tavaya iade edip öbür taraflarını da kızarın
Sıcak servis yapın
Notlar:
49 Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin
50 Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir Bu yalnız görüntü içindir Balıkları teker teker tavaya yerleştirip maşa ile de çevirebilirsiniz
51 Yağın kızgın olmasına dikkat edin
52 Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın Yağı soğutur ve aşırı yağ emmesine neden olur

Alıntı Yaparak Cevapla