Konu
:
Hamsi Tava-1
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Tava-1
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Tava-1
Hamsi Tava-1
(4 Kişilik)
Malzeme:
800 gr-1 kg iri hamsi
Un
Tuz
Kızartma yağı
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin
Baş parmağınızınla karnını kuyruğa kadar yarıp kılçıklarını çıkarın
Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın
Hamsi filetoları kapatın ve tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin
Tavada yağı iyice kızdırın
Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyrukları tavanın içine, koparılmış baş kısımları tavanın dışına gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin
Bir tarafı kızarmış balıkları, önce tavanın yağını süzüp tavanın kapağı marifetiyle ters çevirin
Yağı tavaya iade edip öbür taraflarını da kızarın
Sıcak servis yapın
Notlar:
49
Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin
50
Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir
Bu yalnız görüntü içindir
Balıkları teker teker tavaya yerleştirip maşa ile de çevirebilirsiniz
51
Yağın kızgın olmasına dikkat edin
52
Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın
Yağı soğutur ve aşırı yağ emmesine neden olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul