Yalnız Mesajı Göster

Herkes beğendi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Herkes beğendi



HERKES BEĞENDİ
Malzemeler
 4 - 5 adet patates
 2 - 3 adet havuç
 3 - 4 kaşık sarımsak
 ½ bardak konserve bezelye
 3 - 4 adet sosis
 2 - 3 kaşık sıvı yağ
 Karabiber, tuz, nane
Yapılışı
Patatesler haşlanarak rendelenir Tuz ve kara biber eklenir Cam tepsiye patatesler bastırılarak döşenir Üzeri iyice düzeltilir Havuç rendelenir Sıvı yağda yumuşayana kadar çevrilerek kavrulur Tuz eklenerek soğumaya bırakılır Sosisler tepsiye dizilerek, aralarında kalan boşluklara bezelyeler serpiştirilip, üzerine kaşık yardımı ile bastırılır Üzeri iyice düzeltilerek üzerine bir kaşık yardımı ile mayonez yayılır Üstüne sarımsaklı yoğurt yayılır Nane ve maydanoz yaprakları ile süslenerek buzdolabında bir kaç saat bekletilip, dilimleyerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla