Konu
:
Sakızlı çörek
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı çörek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı çörek
SAKIZLI ÇÖREK
Malzemeler
1 su bardağı eritilmiş margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
5 yumurta
1 çay kaşığı karbonat (veya 1 kabartma tozu)
Damla sakızı
Karanfil
Aldığı kadar un
Yapılışı
Şeker ve yumurta iyice çırpılır
Yoğurt ilave edilerek biraz daha çırpılıp yağ ilave edilir
Dövülmüş karanfil damla sakızı karıştırılır
Kabartma tozu ve un ilave edilerek kek hamuru gibi koyu kıvamlı bir hamur elde edilir
Yağlayıp biraz unlanmış tepsiye dökülür
Tepsideki hamur ıslak elle biraz düzeltilir
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Bir bıçak sokularak pişip pişmediği kontrol edilir
Pişmişse çıkartılır
Not : Damla sakızı ile karanfillerin yuvarlak kısımları havanda dövülür (karanfillerin sapları ayrılıp atılır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul