Konu
:
Kolay çarşaf böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kolay çarşaf böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay çarşaf böreği
KOLAY ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeler
1 kg
un
Tuz
Aldığı kadar su (kulak memesi yumuşaklığında)
İçi İçin
1 kg
patates (haşlanmış)
300 gr
kıyma
1 baş soğan
Yapılışı
İlk önce iç malzeme hazırlanır
Kıyma ile soğan az sıvı yağda kavrulur
Haşlanmış patateslerin içine ilave edilerek yoğrulur
Tercihe göre baharat konur
Yoğrulan hamur 3 bezeye ayrılır
Her bir beze 60 cm
çapında açılır
3 kaşık sıvı yağ gezdirilerek yufkanın her tarafına yayılır
İç malzemesi yufkanın kenarlarına ortası boş kalacak şekilde yayılır
Sonra kenarlarından çekiştirilerek içe doğru kapatılır
Yuvarlak haldeki börekler istenilen şekilde yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine 4 kaşık yoğurt, 4 kaşık yağ çırpılarak sürülür
220 derecede pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul