Yalnız Mesajı Göster

Kolay çarşaf böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay çarşaf böreği



KOLAY ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeler
 1 kg un
 Tuz
 Aldığı kadar su (kulak memesi yumuşaklığında)
İçi İçin
 1 kg patates (haşlanmış)
 300 gr kıyma
 1 baş soğan
Yapılışı
İlk önce iç malzeme hazırlanır Kıyma ile soğan az sıvı yağda kavrulur Haşlanmış patateslerin içine ilave edilerek yoğrulur Tercihe göre baharat konur Yoğrulan hamur 3 bezeye ayrılır Her bir beze 60 cm çapında açılır 3 kaşık sıvı yağ gezdirilerek yufkanın her tarafına yayılır İç malzemesi yufkanın kenarlarına ortası boş kalacak şekilde yayılır Sonra kenarlarından çekiştirilerek içe doğru kapatılır Yuvarlak haldeki börekler istenilen şekilde yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine 4 kaşık yoğurt, 4 kaşık yağ çırpılarak sürülür 220 derecede pişirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla