Konu
:
Bohça kete
Yalnız Mesajı Göster
Bohça kete
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bohça kete
BOHÇA KETE
Malzemeler
2 yumurta
100 gr
margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı yoğurt
Yeterince un ve tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi İçin
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Maya bir bardakta iki kesme şeker ile ıslatılır
Bir kapta diğer malzemeler karıştırılır, maya eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
Hamur kabarmaya bırakılır
Bir tavada 125 gr
Margarin eritilir
İçine 2 su bardağı un konur
Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
İçine ceviz ilave edilir
Karıştırılıp ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük bezele elde edilir
Sonra ince açılıp, sıvı yağla yağlanır
Kenarları katlanarak kare şekli verilir
Ortasına hazırlanan iç ten arzu edildiği kadar konur
Kenarları bohça şeklinde katlanıp yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine çırpılan yumurta sürülür
İsteğe göre üzeri susam veya çörek otu ile süslenir
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Belli bir süre dinlendikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul