Konu
:
Beşamel soslu lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel soslu lazanya
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel soslu lazanya
BEŞAMEL SOSLU LAZANYA
Malzemeler
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı tuz
Sos İçin
Soğan
Biber
½ kg
kıyma
Tuz
Domates
Mantar
Yağ
Yapılışı
Unu yağda 2 dakika kavurunuz
Buna sütü ve tozu ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişiriniz
Soğan ve biberler ince bir şekilde doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine domates, mantar, tuz ilave edilerek kısık ateşte biraz kavrulup ateşi kapamaya yakın bir tatlı kaşığı şeker ilave edilir
Lazanyanın Hazırlanışı : 1 kapta 1 kaşık sıvı yağ ve yarım kaşık tuz ilave edilmiş 2,5 litre kaynayan suya 12 adet lazanyayı kırmadan atınız
Tencerenin üstünü örtmeden 14-16 dakika kadar kaynatıp soğuk su ile yıkayınız
Dikdörtgen bir tepsiyi (30x20 cm
) yağlayıp 3 adet lazanyayı yan yana diziniz
Üzerine önce kıymalı sosu, beşamel sosu ve rendelenmiş sosu koyunuz
Aynı sırayı izleyerek bütün lazanyaları tepsiye yerleştiriniz
Üzerine sadece beşamel sos ve peynir koyup 180-200 derecede fırında pişirip sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul