Konu
:
Tutmaç
Yalnız Mesajı Göster
Tutmaç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tutmaç
TUTMAÇ
Malzemeler
250 gr
kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 yufka
2 diş sarımsak
250 gr
yoğurt
1 çay kaşığı tere yağı
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Kıymayı bir kaba koyun
Üzerine soğanı rendeleyin
Tuz ve karabiberleri ekleyin
İnce kıyılmış maydanozu ilave edin
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Yufkayı iki parmak eninde kesin
İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak her yufka şeridini muska şeklinde sarın
Sıvı yağı tavaya alın
Yağ kızardıktan sonra muska şeklinde sardığımız yufkaları kızartın
Kağıt havlusunun üzerinde birkaç dakika bekletin
Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırın
Kızarttığınız tutamaçların üzerine dökün
Yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul