Konu
:
Puf böreği
Yalnız Mesajı Göster
Puf böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Puf böreği
PUF BÖREĞİ
Malzemeler
1 paket margarin
2 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çay bardağı çiçek yağı
1 tutam tuz
Yarım kg
beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yapılışı
Un elenir
1yumurta, çiçek yağı, tuz, maden suyu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir
Hamur eşit parçaya bölünür, bir oklava ile bölünen hamurlar kare şeklinde açılır
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, 8 eşit parçaya bölünerek hamurların üzerine sürülür
Hamurlar kare şeklinde kapatılır
8 eşit parçaya bölünen hamurlar ve margarinlerin hepsi aynı işlemi görür
Daha sonra dolapta 15 dk
Bekletilir
Dolaptan çıkan hamurlar oklava ile açılarak tekrar kare şeklinde kapatılır
Bu işlem 3 defa tekrarlanır
Dolaptan çıkan hamurlar kare şeklinde açılarak 4 eşit parçaya bölünür
Bölünen parçaları hazırlanan peynirli maydanozu içine konur
Üçgen şeklinde kapatılıp üzerine yumurta sarısı sürülür
Önceden 1700 de ısıtılmış fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul