Konu
:
Su böreği
Yalnız Mesajı Göster
Su böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su böreği
SU BÖREĞİ
Malzemeler
700 gr un
4 yumurta
1 kahve kaşığı tuz
½ kg
çökelek peyniri
Maydanoz
Sıvı yağ (eritilmiş tereyağı da kullanılabilir)
Yapılışı
Bir kabın içine un konup, ortası açılır
Yumurta, tuz, su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur
Hamur 10 eşit parçaya bölünür, her biri tepsi büyüklüğünde açılır
Açılan hamurlar bir bez üzerine serilerek 1 saat kuruması beklenir
Diğer bir yanda geniş bir kapta su kaynatılıp, tuz atılır
Tepsi iyice yağlanır, içine bir tane kuru hamur yayılır
Hamur yağlandıktan sonra içi olarak hazırlanan çökelek, üzerine maydanoz karışımı serpilir
Geri kalan hamurlar teker teker kaynatılmış suya bastırılır
Sonra soğuk suya bastırılıp delikli süzgecin üzerine serilir
Suyu süzdükten sonra tepsiye konur
Hamurların arasına önce iç malzemesi konur, sonra yağ gezdirilir
En son hamur kuru olarak yayılıp, üzeri yağlanır
Fırında yada kısık ateşle çevrilerek kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul