Konu: Izgara Sosu
Yalnız Mesajı Göster

Izgara Sosu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Izgara Sosu



Izgara Sosu
fransız sosu - tavuk sosu

Malzemeler:

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
150 gr (3/4 su bardağı) su
400 gr domates
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı domates salçası
1+1/2 çorba kaşığı ketçap
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kekik
1 büyük defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

Tarifi:

Yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar kızartınız

Geri kalan malzemeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatarak, yavaş ateşte, 40 dakika pişiriniz Sosu süzüp tadarak, gerekirse biraz daha tuz ve şeker ekleyip servis ediniz

Not: Izgara sosu, ızgara yada tavukla servis edilir Ayrıca ızgara yaparken de etlerin üstünde kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla