Konu
:
Izgara Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Izgara Sosu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Izgara Sosu
Izgara Sosu
fransız sosu - tavuk sosu
Malzemeler:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
150 gr (3/4 su bardağı) su
400 gr domates
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı domates salçası
1+1/2 çorba kaşığı ketçap
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kekik
1 büyük defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
Tarifi:
Yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar kızartınız
Geri kalan malzemeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatarak, yavaş ateşte, 40 dakika pişiriniz
Sosu süzüp tadarak, gerekirse biraz daha tuz ve şeker ekleyip servis ediniz
Not: Izgara sosu, ızgara yada tavukla servis edilir
Ayrıca ızgara yaparken de etlerin üstünde kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul