Konu
:
Kahvaltılık Lütenitsa Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Lütenitsa Sosu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Lütenitsa Sosu
Kahvaltılık Lütenitsa Sosu
Lütenitsa Sosu - Kahvaltılık Soslar
Bulgaristan mutfağında kahvaltı için hazırlanan sosların özel bir yeri vardır
Lütenitsa da bu özel tariflerden biridir
Yaz mevsiminin taze sebzelerle hazırlayacağınız lütenitsayı hem kahvatılarda hem de akşam yemeklerinde afiyetle yiyebilirsiniz
Malzemeler,
3 kg salçalık domates
1 kg kırmızı etli biber
Yarım kilo patlıcan
250 gram havuç
2 çay bardağı sirke
1 baş sarımsak
1 tatlı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı,
[*]
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin
[*]
Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin
[*]
Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın
[*]
Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin
[*]
Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin
[*]
Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın
[*]
İçine patlıcan, kırmızı biber ve havucu ekleyin
[*]
Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
[*]
Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke, tuz, yağ, toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin
[*]
İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin
[*]
Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin
[*]
Kavanozların kapağını sıkıca kapatın
[*]
Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin
[*]
Yarısına gelecek kadar su ilave edin
[*]
Su kaynadıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan indirin
[*]
Soğuduktan servis yapın
Notlar,
Zahmetli görünse de nefis bir tadı var
Sofralarınızın vazgeçilmez tadı olabilir
Lütenitsayı kaynatırken sürekli karıştırmalısınız yoksa dibi tutar
Lütenitsayı sadece kahvaltılarda değil, makarna ve et yemeklerinin üzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul