Konu: Tatar Sosu
Yalnız Mesajı Göster

Tatar Sosu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatar Sosu



Tatar Sosu
Tatar Sosu Tarifi - Tatar Sosu Nasıl Yapılır - Tatar Sosu Malzemeleri





Tatar Sosu
Kaç Kişilik 4


2 yumurtanın sarısı
1 katı pişmiş yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
5-6 dal maydonoz
1 kornişon
2 sap yeşil soğan
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı

* 2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir
* Sonra kase,içinde kaynaar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır)
* Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir
* Sonra kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur
* Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur)
* Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır
* İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır


Alıntı Yaparak Cevapla