Konu
:
Beşamel Sos 2
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Sos 2
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Sos 2
Beşamel Sos 2
Beşamel Sos Tarifi - Beşamel Sos Nasıl Yapılır - Beşamel Sos Malzemeleri
Beşamel Sos 2
Malzemeler
3 çorba kaşığı yağ
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış)
1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)
Sosun Tarifi
Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin
Unu ilave edip, karıştırın
Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin
Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın
Karanfil saplanmış soğanı da içine katın
Yaklaşık 30 dakika pişirin
Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin
Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur
Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul