Konu
:
Sütlaç - Trabzon
Yalnız Mesajı Göster
Sütlaç - Trabzon
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlaç - Trabzon
Sütlaç - Trabzon
Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
6 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Yarım çay bardağı pirincin beyaz suyu gitmesi için sudan geçirilerek yıkanır
Yarım çay bardağı pirinç küçük bir tencereye konulur, orta ocak ateşte 1 su bardağı su ile haşlanır
Ortalama 5-6 dakika pişmesi gerekir
Haşlanan pirinçleri orta boy tencereye alarak üzerine 1 litre sütü yavaşça ve karıştırarak orta ocak ateşte koyulaştırılır
Koyulaşan sütlacın 6 çorba kaşığı toz şekeri konarak karıştırılmaya devam edilir
Eğer sütlacın baygın olmamasını istiyorsak yarım çay kaşığı tuz atılır
Sütlaç katılaşınca orta ocak ateşten alınır
Kâselere doldurularak soğuması beklenir
4-6 kişilik servis edilir
Ortalama pişme süresi 20 dakikadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul