Yalnız Mesajı Göster

Sütlaç - Trabzon

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlaç - Trabzon



Sütlaç - Trabzon




Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
6 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Yarım çay bardağı pirincin beyaz suyu gitmesi için sudan geçirilerek yıkanır Yarım çay bardağı pirinç küçük bir tencereye konulur, orta ocak ateşte 1 su bardağı su ile haşlanır Ortalama 5-6 dakika pişmesi gerekir Haşlanan pirinçleri orta boy tencereye alarak üzerine 1 litre sütü yavaşça ve karıştırarak orta ocak ateşte koyulaştırılır Koyulaşan sütlacın 6 çorba kaşığı toz şekeri konarak karıştırılmaya devam edilir Eğer sütlacın baygın olmamasını istiyorsak yarım çay kaşığı tuz atılır Sütlaç katılaşınca orta ocak ateşten alınır Kâselere doldurularak soğuması beklenir 4-6 kişilik servis edilir Ortalama pişme süresi 20 dakikadır

Alıntı Yaparak Cevapla