Yalnız Mesajı Göster

Bıldırcın Dolma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Dolma



Malzemeler:

* 5 adet temizlenmiş bıldırcın

Marine etmek için:

* 100 ml Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
* tuz, karabiber, taze kekik

iç pilav için:

* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 1 adet soğan
* 125 gram Baldo pirinç
* 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı nane
* 2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
* Tuz

Hazırlanışı:

Temizlemiş bıldırcınları zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze kekik ile marine edip 1 gün bekletin 170 dereceli sıcak fırında 10-15 dakika pişirin
iç pilav için, soğanı soyup kıyın Pirinci yıkayıp suyunu iyice süzdürün Kuş üzümlerinin şişmesi için ılık suda bekletin Tencerede zeytinyağını ısıtın Dolmalık fıstıkları tavada rengi değişinceye kadar birkaç dakika kavurun Soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin Sırası ile istediğiniz miktarlarda tarçın, kuru nane, yenibahar, karabiber, tuz, tozşeker ve sıcak suyu karışıma ekleyin Son olarak kuş üzümlerini ilave edin Ocaktan alıp dinlendirmeye bırakın Servis tabağına iç pilavı yayıp bıldırcın etlerini yerleştirin İsteğe göre haşlanmış bıldırcın yumurtaları eşliğinde şefe özel sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla