06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Krep Ruloları
Malzemeler:
* 5 adet haşlanmış lahana yaprağı,
* 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
* 1/2 demet maydanoz
* Krep için:
* 1,5 su bardağı un,
* 4 adet yumurta,
* 1 su bardağı süt,
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
* Tuz
Hazırlanışı:
* Lahana yapraklarını haşlayın
* Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştırın
* Krep hamuru için, derin bir kapta 1 5 su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştırın
* Teflon tavayı çok az yağlayın
* Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökün
* Arkalı önlü kızartın Sonra krepi düz bir zemine alın Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serin
* İçine hazırladığınız içten bir miktar koyun
* Rulo şeklinde sarın Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin
* Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizin Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin
* 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin
* Afiyet olsun
|
|
|