Konu
:
Şekerli Kabak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Şekerli Kabak Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerli Kabak Dolması
Şekerli Kabak Dolması
Şekerli Kabak Dolması
Malzemeler:
250 gram yağsız dana eti
1,5 kg kabak
1 çay kaşığı tuz
Islatılmış 1 dilim ekmek içi
3 çorba kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı sıvıyağı
Yapılışı:
Kabaklar yıkanıp temizlenir
Baş kısımları kesilerek kabakların üzerindeki kabuklar bıçak yardımıyla rende yapar gibi soyulur
Amaç çok soyulmadan yeşil görüntüsünde kalıp vitaminini korumaktır
Kabaklar ortadan ikiye bölünerek iç kısımlarından çok geniş şekilde olmadan kaşık yardımıyla kazınır
Ancak şekerli kabak dolmasının bir özelliği de, kabakların kazınırken her iki tarafının da delik olmasıdır
Hatta içine konan harç diğer taraftan taşabilir ve el yardımıyla taşan kısmın alınması gerekmektedir
Kabak içleri çöpe atılmamalıdır çünkü dolmalar pişerken onlar da içine katılacaktır
Geniş bir tencere kısık ocak ateşine konularak 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ (zeytin, fındık, ayçiçeği yağı da olabilir) ve 3 yemek kaşığı şekeri serpme şeklinde tencereye eklenir ve şekerin eriyip karamelize olması gerekmektedir
(şekerin koyulaşması) Şeker kısık ocak ateşinde erir ve yağa karışırken içerisine herhangi bir kaşık sokulmaması gerekmektedir
Derin plastik bir kaba 250 gram yağsız dana kıyma, 1 dilim ıslatılmış ekmek içi, 1 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur
Yoğrulan kıyma kabak dolmalarının içerisine sıkıştırarak doldurulur
İçleri doldurulan dolmalar karamelize olan şekerli tencereye yerleştirilir ve üzerine dolmaları geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilir
Şekerli kabak dolması kaynayana kadar yüksek ocak ateşinde, kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave ederek kısık ocak ateşinde ortalama 40 dakika sürede yapılır
Suyunu çekmesi gerekmektedir
4-6 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul