06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Patlıcan Dolması
Ekşili Patlıcan Dolması
Ekşili Patlıcan Dolması Tarifi - Ekşili Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır - Ekşili Patlıcan Dolması Malzemeleri
Malzemeler
1 Kg Dolmalık Patlıcan
1 5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin Pirinci yıkayıp suyunu süzün Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın Tencereye dizip suyunu ilave edin Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak pişirin İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın
|
|
|