Yalnız Mesajı Göster

Hollandez Sos

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandez Sos



Hollandez Sos
Hollandez Sos Tarifi - Hollandez Sos Nasıl Yapılır - Hollandez SosMalzemeleri





* 2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir
* Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır)
* Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır
* Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır
* Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir
* Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür
* Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur
* Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverirBöyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır
* Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla