Konu
:
kabak meze
Yalnız Mesajı Göster
kabak meze
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kabak meze
Malzemeler
• 7?8 dolmalık ince kabak
• 4 adet soğan
• 2 adet domates
• 5 diş sarmısak
• 1 bardaktan biraz az zeytinyağı
• 1 küçük demet maydanoz
• Yeterince tuz
• Kırmızı biber
Tarif
Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır, zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavrulur
Buna çok ince kıyılmış sarmısaklar, yine ince kıyılmış maydanoz, tuz, kabuğu soyulmuş küçük parçalara bölünmüş domatesler eklenir
Hepsi birkaç dakika ateşte kavrulur ve ateşten alınır
Önceden üzeri kazınmış, parmak uzunluğunda parçalara bölünüp suya atılmış kabaklar sularından süzülür, kalan yağda beş dakika kadar ateşte kavrulur
Üzerine bir çay bardağı su ve isteğe göre tuz dökülür
Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
önceden yaptığımız harca biraz su katılarak karıştırılır
Hepsinin üzerine kırmızı biber serpilir, pişirilir
Soğuk olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul