Konu: kabak meze
Yalnız Mesajı Göster

kabak meze

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kabak meze



Malzemeler
• 7?8 dolmalık ince kabak
• 4 adet soğan
• 2 adet domates
• 5 diş sarmısak
• 1 bardaktan biraz az zeytinyağı
• 1 küçük demet maydanoz
• Yeterince tuz
• Kırmızı biber

Tarif

Soğanlar yarım halka şeklinde doğranır, zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavrulur Buna çok ince kıyılmış sarmısaklar, yine ince kıyılmış maydanoz, tuz, kabuğu soyulmuş küçük parçalara bölünmüş domatesler eklenir Hepsi birkaç dakika ateşte kavrulur ve ateşten alınır Önceden üzeri kazınmış, parmak uzunluğunda parçalara bölünüp suya atılmış kabaklar sularından süzülür, kalan yağda beş dakika kadar ateşte kavrulur Üzerine bir çay bardağı su ve isteğe göre tuz dökülür Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir önceden yaptığımız harca biraz su katılarak karıştırılır Hepsinin üzerine kırmızı biber serpilir, pişirilir Soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla