Yalnız Mesajı Göster

Havuçlı Meze .

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlı Meze .



Havuçlu Meze




Havuçlu Meze



Malzemeler,
3 adet orta büyüklükte havuç
1 kâse yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Damak zevkine göre tuz, pul biber
Hazırlanışı,
Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın
Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin
Derin bir kâseye yoğurt, mayonez ve sıvıyağı alıp mikserle 2-3 dakika çırpın
Rendelediğiniz havuçları kâseye ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın
Damak zevkinize göre tuz ve pul biberi ekleyin
Karışımı kalp şeklinde tabağa dökün
Üzerine iyice bastırıp kalp şeklini almasını sağlayın
Derin dondurucuda 15-20 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın
Öneri: Eğer evinizde kalp tabak ise yok ise aynı işlemi kalp kurabiye kalıplarıyla da yapabilirsiniz
Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla