Konu
:
Karpuz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli
Malzemeler
Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz
7 8 su bardağı şeker
8-10 adet karanfil
1 limon
Hazırlanışı
Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız
Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm
kalacak şekilde kesiniz
Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz
Zevke göre 3 cm
çapında daire veya üçgenlere kesiniz
1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz
Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız
Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul