Yalnız Mesajı Göster

Turunç Çiçeği Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Çiçeği Reçeli



Turunç Çiçeği Reçeli

Malzemeler

* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon





Hazırlanışı

1 Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır
2 Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır
3 Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır
4 Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir
5 Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir
6 Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır
7 Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla