Yalnız Mesajı Göster

Vişne Reçeli...

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Reçeli...



Vişne Reçeli





Malzemeler

1250 gram vişne

1500 gram

2 parçe limon tuzu (aspirin büyüklüğünde)


Hazırlanışı

Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır
Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir
10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcam’a alınır
Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır
Aralıklarla karıştırılır
Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır


Notlar

Bütün işlemler tahta kaşıkla yapılmalıdır
Temizlendikten sonra ortalama 1000 gram kalacağı için alınırken 1250 gram vişne alınmalıdır
Limon tuzu yerine 4 - 5 damla limon suyu kullanabilirsiniz
Güneşte pişirmeyecekler şeker eriyinceye ve reçel kıvam alıncaya kadar kaynatmalı
Köpüklenirse köpükler tahta kaşıkla alınmalı Yoksa reçel mat olur


Alıntı Yaparak Cevapla