Konu
:
Vişne Reçeli...
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Reçeli...
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Reçeli...
Vişne Reçeli
Malzemeler
1
250 gram vişne
1
500 gram
2 parçe limon tuzu (aspirin büyüklüğünde)
Hazırlanışı
Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır
Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir
10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcam’a alınır
Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır
Aralıklarla karıştırılır
Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır
Notlar
Bütün işlemler tahta kaşıkla yapılmalıdır
Temizlendikten sonra ortalama 1
000 gram kalacağı için alınırken 1
250 gram vişne alınmalıdır
Limon tuzu yerine 4 - 5 damla limon suyu kullanabilirsiniz
Güneşte pişirmeyecekler şeker eriyinceye ve reçel kıvam alıncaya kadar kaynatmalı
Köpüklenirse köpükler tahta kaşıkla alınmalı
Yoksa reçel mat olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul